Ventilasjon

Vi får stadig henvendelser angående problemer med ventilasjon. Vi vil derfor gjøre alle oppmerksom på følgende;

I alle bygningene så er det et viftetårn på taket, disse tårnene ligger i linje med alle leilighetene under.
Så alle hyblene i en rekke nedover har et viftetårn, alle hoveddelene nedover i en linje har et viftetårn.
Disse viftetårnene er dimensjonert for at alle leilighetene i en linje nedover skal ha luftekanalene sine åpne.
Når en leilighet stenger sin luftekanal så øker trykket i de andre leilighetene i samme linje. Dersom flere leiligheter stenger sine kanaler så øker igjen trykket.

Så bakgrunnen for at det trekker kraftig i hybelen/leilighetene, er at flere av disse, enten i etg over eller under har stengt sin luftekanal helt. Borettslaget ved styret, har flere ganger tidligere og kommer igjen til å sende ut en melding om at alle leiligheter må åpne sine luftekanaler. Men utover å sende dette til andelshaverne har ikke styret kapasitet til å ta kontakt med alle andeler ved å dunke på dørene, dette har vi forsøkt og det har visst seg svært tidkrevende, fordi noen ikke er hjemme, andre lukker ikke opp/er ikke tilgjengelige eller de vi besøker stenger de igjen når vi har vært der.

Dette med luftekanalene våre er en utfordring og dessverre svaret vi har fått når vi har tatt kontakt med de som driver med luftekanalene, er at dette er det ikke noe å gjøre noe med. Vi kommer likevel fortløpende til å vurdere andre alternativer slik at vi får en løsning på problemet.

Vi vil derfor anmode alle, om å ta hensyn til naboene, å sørge for at ventilen på badet står i åpen posisjon.